تفاوت مواجه و مواجهه
در زبان فارسی جایگزین کردن کلماتی که ظاهری شبیه به یکدیگر دارند، از جمله اشتباهات رایجی است که بسیاری از ما ممکن است حین نگارش متون مرتکب شویم. آگاهی از معنای کلمات میتواند در جلوگیری از اینگونه اشتباهات مؤثر باشد. در این مقاله کوتاه، اشارهای شده است بر فرق بین «مواجه» با «مواجهه» که ظاهری شبیه به یکدیگر دارند.
واژه «مواجه»
«مواجه»، کلمهای عربی بوده و در این زبان به عنوان اسم فاعل شناخته میشود. اما در زبان فارسی این واژه، صفت محسوب میشود. روبرو، دچار، رو در رو، رویارویی؛ کلماتی هستند که به عنوان معادل فارسی این واژه شناخته میشود. در زبان فارسی، این واژه به همراه افعال اسنادی «بودن» و یا «شدن» به کار برده میشود. به کاربرد واژه «مواجه» در این جمله توجه کنید:
او با خطر بزرگی مواجه شد.
واژه «مواجهه»
این واژه نیز همچون مورد قبلی، واژهای عربی است. برابر پارسی آن عبارت است از: رویارویی، دچاری، رودررویی و رو به رو شدن. به کاربرد این کلمه در جمله زیر دقت کنید:
به دستور رئیس دادگاه میان متهم و گواهان مواجهه صورت گرفت.
تفاوتی دیگر بین واژگان «مواجه» و «مواجهه»
علاوهبر تفاوت معنایی که بین دو واژه «مواجه» و «مواجهه» هست و بدان اشاره شد، وجهتمایز دیگری نیز بین این دو کلمه وجود دارد.
فرق «مواجه» با «مواجهه» از نظر (ها) ی پایانی:
در کلمه «مواجه»، (ها) ی پایانی تلفظ میشود و به همین دلیل در صورت لزوم به کلمه بعدی میچسبد. مانند این جمله:
با مشکلی مواجهم و نه (مواجه ام ) که از عهده گشودنش بر نمیآیم.
اما درمورد کلمه «مواجهه» چنین قاعدهای را نمیتوان گفت چرا که در آن، (ها)ی پایانی تلفظ نمیشود و به همین خاطر نیز نمیتواند به کلمه بعدی متصل شود. مثلا در این جمله:
مواجههای میان متهم و گواهان صورت گرفت.
با توجه به توضیحات ارائه شده میتوان گفت که واژه «مواجهه» در حالت اضافه، همزه میگیرد: «مواجهه من و تو».
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. ما را از نظرات خود بهرهمند کنید.
Link: https://tarjome.ir/news/تفاوت-مواجه-و-مواجهه.html
دیدگاه کاربران
رضا ب :
تفاوت خاصی در رابطه با کلمات توضیح داده نشد.
Mohammadreza Jamshidi :
وقتی کلمه ای به این گونه کلمه ها اضافهبین می شود (ی) میانجی به کلمه اضافه می شود نه همزه مثال خانه خانه ی بزرگ مواجهه ی من وتو، لانه ی کبوترودر خط تحریری برای زیبایی قسمت ابتدایی (ی) روی های غیر ملفوظ(های بیان حرکت) گذاشته می شود
یونس جنتی :
با درود؛ خیلی کمکم کرد، فقط در قسمت آخر در جملهٔ «مواجههٔ من و تو» با اینکه گفتهاید واژهٔ مواجهه در جمله، باید همزه بگیرد، امّا همزه را در جمله نگذاشتهاند. با تشکر
سلام :
خیلی عالی بود ممنونم